PROGRAMMA

zondag 12 september 2021

Beethoven 4ever

Beethoven 4ever 14:00 - Protestantse Kerk Tempsplein Heerlen

Dit programma is bedoeld om in coronatijd een podium te bieden aan jonge talentvolle klassieke musici in een live uitvoering. Daarmee wordt ook aan liefhebbers de gelegenheid geboden om weer live een concert te volgen, uiteraard binnen de dan geldende coronabeperkingen. De groep van musici (Ensemble Angeli Spem Pacis) is samengesteld in de loop van oktober/november 2020. Het programma is in samenwerking met deze groep opgesteld. Hierbij is in de aanloop ook contact geweest met de begeleidende docent van het conservatorium Maastricht. De locatie, de protestantse kerk aan het Tempsplein in Heerlen, is eerder gebruikt voor een concert in maart 2020. Daarbij bleek dat zowel de akoustiek, alsook de ruimtelijke indeling als buitengewoon positief werden ervaren, zowel door de musici alsook het publiek. De samenwerking met de Protestantse Gemeente was warm en hartelijk. Daarna is begonnen met het uitwerken van de financiering. Onder andere het Fonds voor Sociale Instellingen, de Provincie Limburg, de Gemeente Heerlen zijn gevraagd financiële ondersteuning te verlenen.

Tickets: Uitsluitend via een bankoverschrijving. Zie het menu NIEUWS voor meer informatie.

donderdag 20 mei 2021

GEANNULEERD -- Klassiek in Beeld

Fundingsactie vanaf 20 mei as.

Nu, in deze tijden van coronabeperkingen, live muziekuitvoeringen voorlopig nog onuitvoerbaar lijken en musici dus niet kunnen spelen, is het idee om toch aan musici en publiek enig perspectief te bieden een concert te organiseren via een streamingdienst. U kunt dus thuis op de bank van een live concert genieten. Bij succes kan dit ook herhaald worden, waardoor jonge musici toch hun bekendheid kunnen verwerven. Deze keer gaat het om een concert van ongeveer 40 minuten, dat via YouTube of een ander digitaal kanaal gratis te beluisteren zal zijn. De financiering zal plaats moeten vinden via crowd funding. Alleen bij voldoende opbrengst kan het concert doorgaan. De musici uit dit ensemble maken deel uit van een iets grotere groep musici. De naam is gekozen omdat deze musici als hun geboorteland uit landen komen die niet bepaald in een vriendschappelijke verhouding tot elkaar staan. Zij zijn dus als het ware boodschappers voor hoop en vrede in de wereld. Zij wonen allen in of in de nabijheid van Maastricht. De meesten studeren aan het Conservatorium in Maastricht. Het theater in Heerlen biedt ons hiervoor gratis onderdak. De kosten bestaan uit de streaming, een klein bedrag voor de musici en de Buma/Stemra kosten. Via e-mail en sociale media houden wij u van week tot week op de hoogte over de stand van zaken. Kijk ook even bij NIEUWS voor meer informatie.

Donatie

vrijdag 1 januari 2021

ARCHIEF

Hieronder vindt u onze vorige activiteiten terug        

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    

donderdag 15 januari 2015

Jeugdopera Carmen

Jeugdopera Carmen 15.00 uur

Uitvoering door ong. 80 jongeren van het Grotius College, het jeugdorkest van de Koninklijke Philharmonie Bocholtz, de conservatoria van Maastricht en Tilburg en de bekende tenor Pascal Pittie. Artistieke leiding: Opera Zuid Productie i.s.m. Stichting Klassieke Zomer Parkstad.

tickets kopen

dinsdag 24 juni 2014

La Traviata/Verdi door Opera Zuid (topconcert)

20.00 uur - Theater Heerlen

Het verhaal over Violetta Valéry die hoopt voor haar levenseinde nog eenmaal gelukkig te worden met Alfredo Germont. De burgerlijke moraal dwarsboomt haar plannen. Dirigent: Per-Otto Johansson Regie: Frank Van Laecke. Met gratis inleiding.

tickets kopen

zondag 22 juni 2014

Classics Open Air

11.30 – 16.00 uur Openluchttheater, Vijverpark, Brunssum

Opera klassiekers door Fanfare St. Barbara Langenberg, Harmonie Orkest Brunssum, Harmonie Orkest Concordia Treebeek, Koninklijke Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius met solisten van het Conservatorium Maastricht.

KKD: Klassiek Koffiedrinken

14.30 uur - Poppodium Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, Heerlen

In 2009 heropende de NIEUWE NOR éénmalig het legendarische 'Klassiek Koffiedrinken'. Vanonder een dikke laag stof, ontdaan van roet, bier en vet, werd nog één keer die zondagmiddag uit de tijd van de oude NOR tot leven gebracht. Tijdens het festival 'Klassieke Zomer Parkstad' krijgt deze oude traditie voor een tweede keer een remake mét de organisatoren van toen.

http://www.nieuwenor.nl/event/klassiek-koffiedrinken-nieuwenor-café

In Religion door Koninklijke Harmonie St. Philomena Chevremont

15.00 uur - Abdijkerk Rolduc, Heydendallaan 82, Kerkrade

Philomena heeft zich in haar muziekkeuze laten inspireren door de sferen van diverse religies en mythologieën. Het Belgische saxofoonkwintet Bl!ndman[sax] en Vocal Group Together zullen het optreden verder versterken. Na de pauze verplaatst het concert zich naar een verrassende locatie buiten.

tickets kopen

zaterdag 21 juni 2014

New Generation (concert)

19.30 uur - Poppodium Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, Heerlen

Het Britse multi-talent Greg Haines brengt wonderschone composities met piano en elektronische effecten. De luitspeler Jozef van Wissem (Cannes Soundtrack Award 2013) en de uit Brunssum afkomstige Kennedy Jo laten eveneens composities van hoog niveau horen. Dit is een zit-concert; bezoekers van het concert hebben gratis toegang bij de aansluitende dance-avond Mata Hari.

tickets kopen

Canto Ostinato (interessant)

20.30 uur - Abdijkerk Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade

De bekende organist Jo Louppen brengt na een religieus openingsstuk Canto Ostinato van Simeon Ten Holt op een heel eigen wijze. Ten Holt biedt deze vrijheid; hij creëerde meer dan honderd korte secties van enkele maten, die naar believen kunnen worden gespeeld en naar keuze één keer of veel vaker kunnen worden herhaald.

gratis entree

vrijdag 20 juni 2014

Amadeus (film)

20.00 uur - Royal Theaters Centrum, Geleenstraat 9, Heerlen

Het deels fictionele, deels waarheidsgetrouwe levensverhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. De film werd bekroond met de Oscar voor de beste film, naast heel veel andere prijzen.

tickets kopen

donderdag 19 juni 2014

Dido and Aeneas/Purcell door Barokopera Amsterdam (topconcert)

20.30 uur - Theater Heerlen

Onder leiding van dirigent Frédérique Chauvet en regisseur Sybrand van der Werf komt Purcells meesterwerk humoristisch en sprankelend tot leven. De kameropera gaat over de held Aeneas, die als schipbreukeling aanspoelt. Hij wordt opgevangen door koningin Dido, die hij na een korte, maar hevige liefdesaffaire weer verlaat.. .en later ontmoet in de onderwereld. Met gratis inleiding door de dirigent (19.30 uur).

tickets kopen

woensdag 18 juni 2014

Fantasia (film)

14.00 uur - H5 Theaters, Geleenstraat 9, Heerlen

Disney's tijdloze meesterwerk uit 1940 in een nieuwe digitale versie. Het is een spektakel van beeld en geluid, een animatie die klassieke muziek tot leven brengt.

tickets kopen

dinsdag 17 juni 2014

Becoming Traviata (film)

20.45 uur - Royal Theaters Centrum, Geleenstraat 9, Heerlen

Een blik achter de schermen van een productie van Verdi's geliefde opera 'La Traviata' voor het operafestival van Aix-en-Provence. De kijker dringt diep door in de karakters van de hoofdpersonages, waardoor de scènes veel beter te doorvoelen zijn.

tickets kopen

maandag 16 juni 2014

Immortal Beloved (film)

20.45 uur - Royal Theaters Centrum, Geleenstraat 9, Heerlen

Als Ludwig van Beethoven sterft in 1827 ontdekt een vriend in de nalatenschap een liefdesbrief aan de "onsterfelijke geliefde". De zoektocht begint om uit te pluizen wie de geliefde juist was, maar het is niet gemakkelijk want Beethoven had veel vrouwen in zijn leven.

tickets kopen

zondag 15 juni 2014

Wiener Blut

14.30 uur - Cultuurhuis, Sittarderweg 145, Heerlen

Het seniorenorkest van Onderbanken, mannenkoor l’Esprit en diverse solisten verzorgen een heerlijke muziekmiddag.

gratis entree

CantaRode Young (koren)

16.00 uur - Abdij Rolduc Heydendallaan 82, Kerkrade

Optreden van: Kinderkoor, Nouveau Visage, Popkoor SMK, Vocaal Ensemble Kerkrade, Jeugdharmonie St.Philomena.

gratis entree

AFGELAST: Vriendenconcert Orlando Festival

15.00 uur - Botanische Tuin, Sint Hubertuslaan 74, Kerkrade

Een klein concert door het Nairi kwartet in de schitterende omgeving van de Botanische Tuin.

Shine (film)

20.45 uur - Royal Theaters Centrum, Geleenstraat 9, Heerlen

David Helfgott is een pianist, die niet alleen bekend werd vanwege zijn geniale pianospel dat hem naar Amerika brengt na een dramatische breuk met zijn familie. Hij krijgt een zenuwinzinking en keert terug naar Australië, waar zijn leven een andere wending neemt dankzij zijn ontmoeting met Gillian...

tickets kopen

zaterdag 14 juni 2014

L1 Cultuurcafé

10.00-14.00 uur - Theater Heerlen

Gevarieerd programma dat live wordt uitgezonden via L1 radio. Met optredens, boeiende gesprekken en veel informatie.

gratis entree

CantaRode Kerkrade Zingt! (ontmoeten en meezingen)

14.00 uur - Markt Kerkrade

Kerkraads koorfeest.

gratis entree

Residentie Orkest o.l.v. Eivind Gullberg Jensen (topconcert!)

20.00 uur - Theater Heerlen

Respighi / Fontane di Roma Nielsen / Alladin Suite Elgar / Enigmavariaties.

tickets kopen

CantaRode (korenconcert)

20.00 uur - Sint Lambertuskerk Kerkplein, Kerkrade

Kamerkoor Limburg o.l.v. Dion Ritten Cantando, Ekeren o.l.v. Luc Anthonis Cantabile Limburg an der Lahn o.l.v. Jürgen Fassbender.

tickets kopen

Landgraafs Mannenkoor St. Jozef & Landgraafs Symfonie Orkest (LASO)

20.00 uur - Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Landgraaf

Concert

tickets kopen

vrijdag 13 juni 2014

CantaRode Musica Sacra International (koorzang)

19.00 uur - Abdijkerk Rolduc, Heydendallaan 82, Kerkrade

Vier kamerkoren uit Marokko, India, Libanon en Frankrijk brengen religieuze en spirituele muziek.

tickets kopen